ВМРО - Стара Загора с подаръци за Деня на християнското семейство

Спектакълът е утре от 15:30 часа в Кукления театър

 20.11.2018 12:21
ВМРО - Стара Загора с подаръци за Деня на християнското семейство

Утре, 21 ноември, в Деня на християнското семейство, структурата на ВМРО в град Стара Загора ще подари на децата от детските градини спектакъл в Държавния куклен театър Стара Загора. Пиесата, която ще зарадва малчуганите, е „Който не работи, не трябва да яде“. По случай празника Патриотите, освен спектакъла, ще подаряват и картичка – икона, на децата.

Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. На този ден Църквата празнува деня, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна още преди да се роди, само на три години, била въведена в Йерусалимския храм. След това била предадена на Йосиф от Давидовия род, който да се грижи и бди над нея. Този ден Църквата е приела и за Ден на християнското семейство и напомня на бащи и майки за духовните им задължения към децата, възпитавайки ги така, че те да растат благочестиво в послушание към родителите си и чистота на нравите.

Друга част от инициативата, която от ВМРО - Стара Загора са поели за празника, е свързана с благотворителна дейност. В селата Братя Кунчеви и Горно Сахране ще бъдат раздадени пакети с храна на крайно нуждаещите се.

Акцията на воеводите цели да покаже, че на този ден, а и всеки ден, може просто да се прости и да се потърси доброто в другия.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | деца | ВМРО | подарък | Ден на християнското семейство

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори