В Стара Загора представят изложба "Старозагорки - известни и незаслужено забравени"

От 8 до 12-ти март можете да се запознаете с историите и живота на 12 жени от Стара Загора, оставили ярка следа в обществения, културния, политическия живот на града и страната ни.

 04.03.2021 09:09
В Стара Загора представят изложба "Старозагорки - известни и незаслужено забравени"

Изложба „Старозагорки – известни и незаслужено забравени“ ще гостува в двора на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора през следващата седмица. 

От 8 до 12-ти март можете да се запознаете с  историите и живота на 12 жени от Стара Загора, оставили ярка следа в обществения, културния, политическия живот на града и страната ни. 

Изборът на личностите е емоционален и е изцяло дело на авторите Снежана Маринова – краевед в Регионална библиотека „Захарий Княжески” и Лилия Филипова – историк с многогодишен опит в Регионалния исторически музей – Стара Загора.Неоценима помощ при издирване на материалите оказват наследниците на някои от представените старозагорки.

В изложбата са включени, както познати, така и непубликувани снимки и документи. В реализацията ѝ са използвани документи от фондовете на: Регионална библиотека „Захарий Княжески”; Регионален исторически музей; Библиотека „Родина”; Художествена галерия и лични архиви. 

Събитието е организирано от Комплекса за социални услуги за деца и семейства и Фондация "Мисия криле".


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | изложба | Комплекс за социални услуги за деца и семейства

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори