Голямата оперна певица Стефка Минева със специална грамота

Грамотата е по случай 9 юни – Международен ден на архивите

 10.06.2019 14:02
Голямата оперна певица Стефка Минева със специална грамота

Голямата оперна певица Стефка Минева получи специална грамота за Дарител на 2018 г. на Държавна агенция „Архиви“ и Държавен архив-Стара Загора. Грамотата е по случай 9 юни – Международен ден на архивите.

Днес в Операта Стефка Минева получи наградата си от Вяра Жекова – старши експерт в Държавен архив-Стара Загора и Христина Дучева-главен експерт в институцията. „За нас е особена чест да получим и съхраняваме изключително ценните документи, които ни дари Стефка Минева – лични документи, грамотата и за заслужил артист, за почетен гражданин на Стара Загора, много ценни снимки от участията и на международните сцени. На 27 септември в читалнята на Архива заповядайте на откриването на специална изложба с дарението на Стефка Минева по случай юбилея и тази година“.

„Спокойна съм, че документите, които дарих, се съхраняват в Държавен архив Стара Загора по най-добрия начин. Особено ценна за мен е тетрадката на мама, която тя почва да води от дебюта ми на 21 октомври 1972 г. на сцената на Старозагорска опера – до последните си дни. В тази тетрадка са отразени всички мои участия навсякъде по света, съставите, с които съм излизала на сцена, кой е дирижирал, всичко е описано много подробно", сподели Стефка Минева.

От името на всички свои колеги в Старозагорска опера голямата прима бе поздравена за тази специална Грамота от Славчо Николов, заместник-директор.

По случай своя празник от ДА “Архиви“ и Държавен архив-Стара Загора са връчили Грамоти и на – журналистката Мила Маринова от Радио Стара Загора като „Приятел на архивите“, за специалната рубрика за известни старозагорци, които правят заедно. Грамота за Читател на 2018 г. е получил д-р Николай Атанасов.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | архив | случай | специална | държавен | Стефка | Минева

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори