„Двадесет години заедно“ на Камерно дуо Иван Кабамитов и Благовеста Константинова

На 9 април в залата на РБ“Захарий Княжески“

 07.04.2019 08:41
„Двадесет години заедно“ на Камерно дуо Иван Кабамитов и Благовеста Константинова

На 9 април от 19:00 часа в залата на РБ“Захарий Княжески“ ще се състои концерт „Двадесет години заедно“ на Камерно дуо Иван Кабамитов – баритон, солист на Държавна опера-Стара Загора  и проф. Благовеста Константинова – пиано.

Камерното дуо концертира заедно вече 20 години. В репертоара на дуото влизат над 400 песни и вокални цикли от различни стилове и направления. Особено място в репертоара на дуото заема българската музика. Силно е присъствието и на произведения от руски композитори. Двамата са първи изпълнители в България на песни и вокални цикли от Н. А. Римски-Корсаков и са осъществили за първи път в БНР студийни записи на негови произведения. Многобройни са студийните и документални записи на дуото в БНР. Те включват автори от различни стилове, като особено са застъпени произведенията на руските и българските композитори, на чиито произведения дуото е първи изпълнител.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери години | първи | заедно | произведения | дуото

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори