Детски панаир с безплатни работилници в Стара Загора

Входът за всички е свободен

 26.06.2019 10:19
Детски панаир с безплатни работилници в Стара Загора

Над 30 културно-образователни инициативи за деца ще гостуват на Стара Загора на 29 и 30 юни в рамките на Детски панаир. Входът за всички е свободен.

Работилниците ще се провеждат в двата дни от уикенда между 10.00 и 18.00 часа в парк  „Пети октомври”, както и в Регионален исторически музей, където са предвидени специално изработени за случая игри.

Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови –  любопитното ателие по цианотайп или фотограма – атрактивна фотографска техника със слънце, както и  работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музика, танци и игри за най-малките. В събота преди обяд, на откритата сцена в градската градина ще можете да видите представление на Бургаски куклен театър. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детският панаир стартира преди осем години и до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града. Той е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).

АТЕЛИЕТА в Стара Загора

Отряд за бързо гърмене

Рисунка на асфалт

Пиксел арт    

Музикално ателие

Плъсти

Детски играчки

Мода

Детска архитектурна работилница 

Урбанистична игра.

Грънчарско ателие

Цветя от салфетки

Стъклопис

Макиаж

Бижута

Декупаж

Пожарна 

Отпечатъци

Маски

Плетене на гривни

Тубизъм

Зумба

Магнити

Животни от картон

Мозайка

Пясъчни рисунки

Ветрила

Глаголица

Фотограма

Стенопис

Сапунена работилница

Ебру

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | работилница | детски | ателие | панаир

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори