Деца разказаха малко познати факти от биографията на Апостола

Областният управител Гергана Микова присъства на открит урок по история

 20.02.2019 14:14
Деца разказаха малко познати факти от биографията на Апостола

Областният управител Гергана Микова присъства на открит урок по история в старозагорското СУ „Васил Левски“. Ученици от седми клас и преподавателката им по история Даниела Дечкова посветиха часа на живота и делото на Васил Левски. На 19 февруари се навършиха 146 години от обесването на Апостола на свободата.

Урокът мина под мотото „Васил Левски – другото име на свободата“. Децата показаха отлични знания за самия Левски, за революционната му дейност, за съратниците му, за обстоятелствата около неговото залавяне и героичната му смърт. Те разказаха и малко познати на широката общественост факти от биографията на Апостола.

След приключването на урока Гергана Микова благодари на учениците за интереса им към българската история и към Васил Левски, който е патрон на тяхното училище. Тя подари на класа плакат, на който под портрета на Левски са изписани част от неговите завети.  

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Левски | Васил | Гергана | история | Микова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори