Започнаха Славейковите дни

Те се провеждат по случай патронния празник на Второ ОУ „П.Р. Славейков" Стара Загора

 19.11.2018 08:31
Започнаха Славейковите дни

В 11:30 часа в сградата на Второ ОУ „П.Р. Славейков" ще бъде открита фотоизложба за Стара Загора – минало и настояще. Тя е посветена на ежегодните Славейкови дни, които се провеждат по случай патронния празник на Второ ОУ „П.Р. Славейков" Стара Загора. В 18:00 часа в залата на Регионална библиотека ,,Захарий Княжески" започва поетична вечер ,,Златните стихове на П. Р. Славейков".

Славейковите дни започнаха с обявяването на стихотворението на Петко Рачов Славейков „Татковина" за химн на едноименното Второ основно училище в Стара Загора. Аранжиментът е направен от Ку-ку бенд и е подарен лично от Слави Трифонов. Той бе изпълнен за първи път от училищния хор, под диригентството на Даниела Димитрова.

Учреден е и клуб „България живее в мен" - естествено продължение на работата по едноименната книга на децата от IV в клас с класен ръководител Соня Рачева, която бе представена в края на месец март. Целта е да се изучават историята и традициите на България, учениците да се срещат с хора, които работят в тази насока и са пример на подрастващите. Сбирките на клуба ще са веднъж месечно, а условието за членство е любов към България и непрекъсната работа за нейното благоденствие.

Учениците откриха и изложба „Славейкови слънца", в която е включен целия спектър от идеи, мечти, знания и пъстрия заобикалящ свят на децата.

Славейковци са носители на поредни престижни отличия. Първо място в категория „есе", първа възрастова група в Националния конкурс „Родолюбие" заслужи Деница Генчева (VII а клас), а Специална награда, в категория  „Електронна презентация" спечели Кристиана Райкова (VI в клас). Други четирима ученици от Второ ОУ „Петко Рачов Славейков" достигнаха до Заключителния етап на XXVI Национален ученически конкурс под надслов „110 години независима България". Радосвета Банкова (VII а), Деница Генчева (VII а), Мария Ботева (VII б клас) и Кристиана Райкова (VI в) бяха наградени с грамоти за отлично представяне. Това са сред най-активните ученици на старозагорското училище и за изминалата учебна година са завоювали общо 12 призови отличия на национално ниво. За научно ръководство и принос в популяризирането на Националния конкурс „Родолюбие" бе награден и преподавателят им по информационни технологии – Владимир Илиев.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Славейкови дни

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори