За втора поредна година Фондация „Академия Роза“ организира Лятна Музикална Академия в град Шипка

Избраните лауреати за 2022 година свирят на: кларинет, обой, фагот, флейта, валдхорна, цигулка, виола, виолончело и контрабас. Съвместната им работа ще завърши с два концерта пред публика на открито.

 08.08.2022 11:50
За втора поредна година Фондация „Академия Роза“ организира Лятна Музикална Академия в град Шипка

От 7-ми до 16-ти август 2022 г., млади момчета и момичета от България, Германия, Македония, Русия и Украйна, възпитаници на музикални училища, под диригентството на Максим Ешкенази, ще репетират една седмица избрани творби от различни епохи, напътствани от именити музиканти и педагози от Щатскапел-Берлин, Софийска и Варненска филхармония.

Избраните лауреати за 2022 година свирят на: кларинет, обой, фагот, флейта, валдхорна, цигулка, виола, виолончело и контрабас.  Съвместната им работа ще завърши с два концерта пред публика на открито.  

Концертите са напълно безплатни за посетители и ще се състоят на 15 август в град Шипка, Централен площад от 20:00 ч. и на 16 август в град Казанлък, парк „Розариум" от 20:00 ч.

Програмата:

Волфганг Амадеус Моцарт - Симфония № 40;

Едвард Григ - Сюита за струнни инструменти "Холберг" - 3 части;

Рихард Щраус - Серенада за духови инструменти, op. 7

Организатор на Лятната музикална академия е Фондация „Академия Роза" (www.academiaroza.com), създадена от Пламен Николов – генерален директор на дестилерии за етерични масла „Есетере България" и „Тера Роза". Средствата във фондацията са осигурени от „Есетере", dōTERRA Healing Hands Foundation, САЩ и от частни дарения.  Мисията на „Академия Роза" е да даде шанс за изява пред публика на млади музиканти от страната и чужбина, да направи класическата музика достъпна за хората в по-малките градове и да поощри развитието на културния туризъм в Шипка и Казанлък. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | град | август | публика | академия | Роза | 2022

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори