За 34-ти път: Стара Загора събира младите поети на България

Целта на конкурса е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви

 12.09.2017 13:14
За 34-ти път: Стара Загора събира младите поети на България

За 34-ти път, Стара Загора ще бъде домакин на Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев". Конкурсът е обичан и популярен сред младите автори от страната и се е утвърдил през годините като една необходимост за тяхното развитие. За много от участниците той е първо признание, първа публикация, първа стихосбирка.

Националният конкурс е утвърдена школа за откриване на таланти, пространство за контакти и творчески обмен, място за раждане на нови творчески идеи. Тук младите творци се срещат с известни поети, общуват с критици и издатели, опознават се и създават нови приятелства.

Целта на конкурса е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви. В него могат да участват всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години към датата на отчитане на конкурса – 04.11.2017 г. (родени след 5 ноември 1992 г.), които нямат издадена стихосбирка.

Конкурсът е явен. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в три еднообразни екземпляра.

Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.

Резултатите ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 3 ноември 2017 г. (петък).

Пътните и нощувките са за сметка на участниците. Организаторите осигуряват нощувки на преференциални цени при предварителна заявка до 31 октомври 2017 г.

Творби на участниците се приемат до 1 октомври 2017 г. на: e-mail: lib@rodina-bg.org, факс: 042 603 950 или с препоръчана кореспонденция на адрес: 6000 Стара Загора, бул. Руски 17, Библиотека "Родина”.                                                                                     

Изпратените творби трябва да са придружени с точно посочени име и фамилия, настоящ адрес, телефон и дата на раждане на участника. Организатори на конкурса са Община Стара Загора, Библиотека „Родина” и Къща музей „Гео Милев“.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | конкурс | участници | Веселин Ханчев | Автори

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори