Изложба показва народните представители от състава на Учредителното събрание

Тя е посветена на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция

 27.03.2019 10:23
Изложба показва народните представители от състава на Учредителното събрание

Областният управител Гергана Микова откри изложба, посветена на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Тя е подготвена по инициатива на Народното събрание, със съдействието на Държавна агенция „Архиви“. Пътуващата изложба ще обиколи всички областни градове на страната.

В Стара Загора е експонирана във фоайето на Държавната опера.

Изложбата съдържа 40 фотоси, които представят исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, техни портрети и документи за дейността им. Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.

„Нека помним стореното от нашите предци, тези, които положиха основите на съвременна европейска България. Трябва да имаме памет за своето минало, за да вървим уверено напред и да градим заедно своето бъдеще. Уверена съм, че гражданите на Стара Загора ще проявят интерес към документите и снимките, представени в тази изложба, защото от тях може да се научи много както за Търновската конституция, така и за онези родолюбиви българи, които са били в основата на създаването на модерната правова държава“, каза Гергана Микова.

Изложбата „140 години Търновска конституция“ ще остане във фоайето на Операта в Стара Загора до петък. След това ще отпътува за Сливен.  

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | изложба | конституция | Търновската

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори