Изложба: 70 години от екзекуцията на Никола Петков

За откриването на експозицията в Стара Загора се очаква да пристигне лидерът на БЗНС Николай Ненчев

 26.09.2017 08:12
Изложба: 70 години от екзекуцията на Никола Петков

Документална изложба, посветена на 70 години от екзекуцията на Никола Петков, ще бъде открита на 28 септември от 16:30 часа в РИМ Стара Загора.

Изложбата представя  редки и неизвестни документи, свързани с живота и делото на земеделския лидер и един от най-ярките представители на Обединената демократична опозиция у нас в новата ни история.

Преди 70 години Никола Петков избира съзнателно предизвестената екзекуция и остава в България, за да продължи битката с комунистическия терор докрай.

„Българският демократ и земеделски водач – Никола Петков увисна на бесилката заради героичната борба срещу комунистическата диктатура...Той оглави бунта на правото срещу силата. Бунтът на светлината срещу мрака. Бунтът на свободата срещу робството", казва за него д-р Г.М.Димитров, друг голям земеделски водач.

Носител на възрожденския дух на своите предци, Никола Петков остава обречен на България до последните дни на своя живот.

За откриването на експозицията в Стара Загора се очаква да пристигне лидерът на БЗНС Николай Ненчев.

снимка: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | изложба | Никола Петков | БЗНС

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори