Как ще работи Кукленият театър в Стара Загора?

Намеренията на ръководството на културната институция е да се използва лятна сцена, на която да се играе.

 12.05.2020 10:35
Как ще работи Кукленият театър в Стара Загора?

Имаме лятна сцена, която ще оборудваме и моите намерения са да започнем да играем, обяви пред stz24.com директорът на Държавния куклен театър в Стара Загора Дарин Петков.

Съгласно заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, от днес е разрешено организиране и провеждане на събития на открити сцени, свързани със сценичните изкуства, припомни той.

Намеренията на Кукления театър са продукцията да бъде показвана извън театралната зала и при спазване на всички противоепидемични мерки.

"Това, че министърът е разрешил обаче не означава, че аз мога да задължа колегите в театъра да организират и проведат това. Ще има един деликатен момент, трябва да се спазват всички хигиенни мерки и да вземем едно разумно решение как точно да работим", коментира Петков.

Той уточни, че е невъзможно масово присъствие на сцената от 10-30 човека, затова ще се започне с малки форми и ще се следи ситуациата в страната.

От началото на извънредното положение до сега най-страшното за целия културен сектор в Стара Загора е невъзможността да се работи и всичко, което произтича от това -  като финансови и психологически последици, а именно, че си поставен в невъзможност да правиш това, което можеш и обичаш. Така обобщи как се е отразила пандемията на културните институции директорът на Кукления театър, който е и председател на комисията по култура в Общинския съвет в Стара Загора.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Куклен театър | работи | сцена | извънредно положение | откъм | Дарин Петков

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори