Камерната опера „Лицето на лъва“ с премиера в Стара Загора

Първоначалната 20-минутна версия на поизведението печели Наградата на публиката през 2008 г. в Цюрих на конкурса „Театро Минимо“

 04.04.2019 08:31
Камерната опера „Лицето на лъва“ с премиера в Стара Загора

На 6 април от 19:00 часа е премиерата на камерната опера „Лицето на лъва“ в Сцена „В Джоба 234“ в Операта.

Музиката е на Елена Лангър, либрето Глин Максуел. Режисьор е Мортен К. Роесен, диригент - Юрий Илинов , декорът и костюмите са дело на Ася Стоименова, хореограф е Карлос Сантос. Участват артистите на Държавна опера-Стара Загора Игнат Желев, Лили Ходжева, Нели Нечева, Инна Андреева, Теодор Петков, Пролет Пенчева, Камерен оркестър на Държавна Опера-Стара Загора, солисти и балет на Държавна Опера-Стара Загора.

Първоначалната 20-минутна версия на поизведението печели Наградата на публиката през 2008 г. в Цюрих на конкурса „Театро Минимо“.

„Лицето на лъва“ е част от проект „Идентичност“ на тръста „Уелкъм“, който стартира през ноември 2009 г. През цялата 2010 г. в рамките на проекта в Обединеното Кралство се организират изложби, събития и експерименти, организират се дебати и дискусии за това, колко добре ние някога ще можем да опознаем себе си.

Пълната версия на операта „Лицето на лъва“ става възможна благодарение на голяма Награда за изкуства от тръста „Уелкъм“. Допълнителното финансиране от Съвета за изкуства в Англия, фондацията „Питър Муърс“ и тръста „Линбъри“ улесняват реализацията на операта.

Премиерата на „Лицето на лъва“ е на 20 май 2010 г. в Кралския театър в рамките на Фестивала Брайтън.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | държавна | опера | лицето | версия | Лъва | тръста

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори