Куклите разказват: 60 години събрани в изложба

Можете да я разгледате до 30 септември

 07.09.2017 10:08
Куклите разказват: 60 години събрани в изложба

Кукли, скици, сценографски проекти, фотографии, плакати и видео-презентации на емблематични спектакли разказват историята на създаването на Държавния куклен театър в Стара Загора от 1957 година до днес. Експозицията "60 години старозагорско куклено изкуство" в Художесктвена галерия Стара Загора може да бъде посетена до 30 септември.

Откриването на изложбата бе първата от проявите, включени в програмата на 10-то юбилейно издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро”. Той ще се състои от 24 до 29 септември в Стара Загора. Официалното му откриване е в галерията на 24 септември от 16.00 ч.  

Тази година Държавен куклен театър Стара Загора празнува 60-та годишнина от създаването си. Утвърден е като водещ културен институт в страната, носител на най-високи национални и европейски отличия и награди за куклено-театрално майсторство. Тази година за втори пореден път Международният куклено-театрален фестивал за възрастни "Пиеро" бе избран да получи знака за качество EFFE Label 2017-2018.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери година | септември | Стара | Загора | куклено

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори