Представят книгата "История на Стара Загора", ансамбъл "Загоре" изнася концерт

Представяне на двутомната книга „История на Стара Загора“ - издание на Община Стара Загора и Регионален исторически музей започва в 18 часа.

 03.10.2023 08:55
Представят книгата "История на Стара Загора", ансамбъл "Загоре" изнася концерт

КУЛТУРЕН АФИШ

 

3 октомври, /вторник/  

Представяне на двутомната книга „История на Стара Загора“ - издание на Община Стара Загора и Регионален исторически музей
18.00 ч., Културен център „Стара Загора“

 По време на събитието проф. д.и.н. Петър Стоянович от Институт за исторически изследвания при БАН и доц. д-р Христо Попов, директор на Национален археологически институт с музей при БАН, ще споделят с публиката своите впечатления от двата тома на книгата. В представянето ще вземат участие отговорните научни редактори акад. Васил Николов и чл.-кор. проф. д.и.н. Иван Илчев, както и авторският колектив на изданието.

 Авторите, специалисти от Регионалния исторически музей в Стара Загора, от университети в София и научни институти в БАН, са събрали, обработили и анализирали огромен по обем емпиричен материал и достъпно за широката читателска аудитория са проследили политическите, икономическите и обществените аспекти в развитието на града в различните исторически периоди от VI хил. пр. Хр. до края на ХХ в. Изданието е богато илюстрирано със снимки. Двутомникът се издава с подкрепата на Община Стара Загора. Двата тома на „История на Стара Загора“ ще бъдат налични за закупуване на сувенирния щанд в Регионален исторически музей - Стара Загора от 4 октомври 2023 г.

 

 

„Почитаме теб, любима Загора“ – концерт на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“

 18.00 ч., кв. „Зора“

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | представят | ансамбъл "Загоре" | книгата "История на Стара Загора"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори