Младежи с кампания „Великден в сърцата“

В четири почивни дни от 12 до 21 април доброволците подкрепиха Националната кампания „Великден за всеки“

 25.04.2019 11:03
Младежи с кампания „Великден в сърцата“

Превантивно-информационният център по зависимости, съвместно с доброволците от Младежки доброволчески клуб „Дарители на надежда“, организира кампания „Великден в сърцата“ през периода 12-24 април 2019 г.                                                                            

В четири почивни дни от 12 до 21 април  доброволците подкрепиха Националната кампания „Великден за всеки“ под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова, включвайки се в инициативата за подпомагане на българските пенсионери. Те отделиха по няколко часа от свободното си време, за да насърчават, подтикват, убеждават хората, пазаруващи в магазин  Lidl, да закупят хранителни продукти и да ги дарят за каузата – да се помогне на нуждаещи се възрастни хора, за да е пълна трапезата им и да има радост в душите и сърцата им в светлите Великденски дни.      

На 22 април, по време на Великденското ателие, доброволците боядисаха пъстроцветни яйца, изработиха весели шарени кошнички за тях,  сувенирни великденски яйца, малки поздравителни картички, подготвиха празнични пакети с великденски яйца, козунак, курабии. На 23 и 24 април те отново зарадваха 10 самотни възрастни хора, потребители на услугата „Домашен социален патронаж“ в Стара Загора, които изненадаха и зарадваха с празнични дарове и внимание по време на „Коледната кампания „Доброто сърце на Коледа“.

„Всяка инициатива от кампанията „Великден в сърцата“ разкриваше и подкрепяше способностите на младежите, стимулираше ги към прояви на активност и творчество, социални умения и отношения. Преминала през ръцете и сърцата на доброволците, кампанията им помогна да осъзнаят важността на усещането за принадлежност към общността и на традиционните български ценности – семейство, трудолюбие, родолюбие, уважение, търпимост, и беше потвърждение на мъдрите думи: „Един грам практика струва повече от един тон проповеди“, коментираха участници.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери време | кампания | април | доброволците | яйца | Великден | сърцата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори