Наградата на кмета: За читалището от силистренското село Калипетрово

Индивидуални плакети и дипломи за принос в съхраняване и популяризиране на традиционната ни култура бяха раздадени на 50 участници в двудневния събор

 28.08.2017 15:17
Наградата на кмета: За читалището от силистренското село Калипетрово

Наградата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров от Дванадесетия национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка’2017“, който се проведе в курорта Старозагорски минерални бани, отиде при Народно читалище „Пробуда 1940“ от с. Калипетрово, общ. Силистра.

Журито с председател доц. д-р Валентина Райчева от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН определи останалите наградени. Наградата на Съюза на Тракийските дружества в България бе присъдена на ТД „Георги Сапунаров“ и НЧ „Тракия 2008“, гр. Хасково. Наградата на Тракийско дружество „Одринска епопея“ Стара Загора заслужи ТД „Яни Попов“ от Ивайловград. 12-годишният гъдулар Наско Иванов от с. Синапово, общ. Тополовград, спечели Награда на Тракийското младежко дружество, Стара Загора. Танцова група „Кадиевци“ от с. Малко Кадиево, общ. Стара Загора бе отличена с Наградата на Зонта клуб Стара Загора.

Членове на журито бяха още доц. д-р Наталия Рашкова и доц. д-р Валентина Райчева от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН, Мария Градешлиева, директор на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в Котел, акад. Крум Георгиев, член на Международната академия за традиционно изкуство, носител на световен Оскар за фолклор, акад. Кирил Тодоров – гл. худ. ръководител на Ансамбъл „Зорница“ и Христо Иванов – гл. худ. ръководител на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“.

Индивидуални плакети и дипломи за принос в съхраняване и популяризиране на традиционната ни култура бяха раздадени на 50 участници в двудневния събор, който събра близо 4000 души от различни краища на страната.

снимка: община Стара Загора

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | наградата | бяха

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори