Наградиха малка екохудожничка от ДГ "Светлина"

Шестгодишната Рада Арабаджиева получи грамота за участието си в конкурса „Екохудожник“ и много подаръци

 30.07.2019 13:57
Наградиха малка екохудожничка от ДГ "Светлина"

Весело тържество за малките екохудожници участвали във второто издание на Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“ с представителна изложба в Народното събрание, се проведе днес в Детска градина „Светлина“ в Стара Загора.

Специални гости бяха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, народният представител Радостин Танев, общинският съветник Динко Михайлов и Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование и младежки дейности“.

Шестгодишната Рада Арабаджиева получи грамота за участието си в конкурса „Екохудожник“ и много подаръци. Идеята е най-малките да представят в рисунки грижовно отношение към животните и природата.

На Йоанна Димитрова, директор на детската градина, бе връчена грамота с признателност за участието на децата в конкурса.

Поздравителни адреси изпратиха Цвета Караянчева, председател на Народното събрание и доц.-д-р Бони Петрунова, директор на Националния исторически музей.  Наградите връчи Аксиния Боснева, председател на Фондация „АФА – България“, организатор на проявата.

След това официалните гости, заедно с директора на детската градина, се включиха в оформянето на короната на „Дървото на хармонията“ – талисман на детските номинации.

Идеята на „АФА-България“ за обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологично мислене и поведение е подкрепяна от народните представители на Република България, които на 19 юни т.г. откриха втората изложба Националните номинации в Народното събрание. В Номинациите се включиха деца от учебни заведения в 69 населени места в България.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери България | градина | грамота | участието | събрание | Народното | номинации | конкурса

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори