Наградиха отличените в конкурса „С очите си видях бедата“ в Стара Загора

Наградите бяха връчени от комисар Стоян Колев, директор на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“

 18.06.2019 16:52
Наградиха отличените в конкурса „С очите си видях бедата“ в Стара Загора

Малките художници класирали се на първо, второ и трето място в Общинския етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата" получиха днес своите грамоти и подаръци.

Наградите бяха връчени от комисар Стоян Колев, директор на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той пожела на младите таланти да продължават да рисуват и да печелят още много отличия. 

Конкурсът „С очите си видях бедата” е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Тематично обхваща познанията на подрастващите, свързани с основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на Единната спасителна система.

Жури в състав Галина Краева, специалист отдел „Образование“ в Община Стара Загора, Юлия Славова, ръководител школа „Приложни изкуства“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие  и Веселин Кузманов – гл. експерт „Защита на населението" в отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ в Община Стара Загора.

Участниците в общинското ниво на международния форум са възпитаници на детски градини и основни училища, с паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство.

Рисунките, които не бяха наградени, остават на съхранение в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", с цел използването им за организиране на изложби и други мероприятия, съобразени с изискванията на Закона за авторското право.

В първа възрастова група:

Първа категория

Първо място: Елеонора Димитров - 8 г., II ОУ „П.Р. Славейков“

Второ място: Светослава Семова –8 г., II ОУ „П.Р. Славейков“

Трето място: Мариян Господинов – 10 г. ХII ОУ „Св Паисий Хилендарски“

Четвърто място Стилиян Ненов – 7 г. ДГ №20 „Мир“.

Втора възрастова група:

Първа категория

Първо място: Смаил Самуилов- 13 г. XII ОУ "Стефан Караджа"

Второ място: Асен Асенов- 12 г. ОУ „Бойчо Русев“ с. Калитиново

Трето място: Деница Димитрова- 12 г. ОУ „Бойчо Русев“ с. Калитиново

Четвърто място: Исус Кирилов -13 г. – СУ „Христо Смирненски“.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери място | Стара | бяха | населението | Регионална | пожарна | безопасност | защита | Очите | бедата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори