Над сто награди за децата в конкурса „Сурва, весела година”

До крайния срок бяха получени над 130 сурвакници и 90 рисунки от над 20 училища, институции и детски градини от Стара Загора

 17.12.2018 15:10
Над сто награди за децата в конкурса „Сурва, весела година”

И тази година традиционно силно се представиха децата в обявения от  Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие конкурс „Сурва весела година“ за изработване на сурвачка и рисунка.

По регламент  сурвачките трябваше да  бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата, както и познания за обичаите в България.

Рисунките трябваше да бъдат във формат 35/50 см, без ограничение в жанра и материалите. Участниците в конкурса бяха разделени в две групи - І група І - ІV клас и ІІ група V- VІІІ клас

До крайния срок бяха получени над 130 сурвакници и 90 рисунки от над 20 училища, институции и  детски градини от Стара Загора, както и от ОУ „Цар Симеон“ във Варна .

Журито в състав: Тошо Стефанов – ръководител на школа Живопис, Юлия Славова – ръководител школа Приложни изкуства, Слави Славов – ръководител  школа Малка пластика, бе изключително затруднено в своите оценки за  получените  сурвачки и рисунки. 

Откриването на изложбата „Коледа” на школите по живопис, малка пластика и приложни изкуства и наградените участници в конкурса,  ще се състои на 19 декември 2018 година от 14.00 часа в залата на Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора на ул.”Захарий Княжески” 71 ет.3.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | награди | конкурс | рисунки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори