На "НеОчаквана изложба" кани Художествена галерия – Стара Загора

Произведенията са създадени през различен времеви период и обхващат художествените търсения на автора от 60-те години и до днес.

 26.03.2024 08:44
На "НеОчаквана изложба" кани Художествена галерия – Стара Загора

На 28 март, от 18.00 часа, Художествена галерия – Стара Загора кани жители и гости на града на една „НеОчаквана изложба", в която ще бъдат показани 74 живописни творби малък формат на старозагорския художник Димо Генов. 

Произведенията са създадени през различен времеви период и обхващат художествените търсения на автора от 60-те години и до днес. Въпреки множеството негови участия в различни художествени форуми и самостоятелни изложби в нашия град, голяма част от творбите не са представяни досега пред старозагорската публика. 

Димо Генов е роден в град Стара Загора през 1947 година. Целият му съзнателен живот е свързан с рисуването и живописта още от Художествената гимназия в София (1961- 1966) и през годините като студент във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий", където се дипломира през 1974 г. в ателието на Янаки Манасиев. Успоредно с творческата му дейност, между 1974 и 1982 година, Димо Генов преподава в Института за детски учители „Анастасия Тошева" в Стара Загора и Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий, където е асистент на своя учител. Участва в редица национални и международни изложби в страната и извън нея и осъществява десетки самостоятелни представяния. Неговата работа като директор на Художествената галерия в Раднево (1982-1987), председател на Представителството на СБХ – Стара Загора и дългогодишен уредник на отдел „Живопис" в Художествена галерия – Стара Загора, допълват творческата му биография с активно присъствие в художествения и обществения живот на града. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | художествена | Галерия | Димо | Генов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори