Обсъдиха бъдещи ремонти в операта

Кметът посети операта и се срещна с артистите от балетната трупа

 03.07.2019 16:40
Обсъдиха бъдещи ремонти в операта

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров посети Старозагорската опера, придружен от инж.Янчо Калоянов-заместник-кмет и Милена Желева, председател на ПК по култура в Общински съвет-Стара Загора. В присъствието на домакините директора Огнян Драганов, главния диригент Ивайло Кринчев, зам. директора Славчо Николов и художествения ръководител на балета Силвия Томова, Живко Тодоров се срещна с артистите от балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора. В балетната зала кметът бе посрещнат от младите артисти от 13 държави от цял свят и лично се запозна с всеки един от тях. Живко Тодоров ги поздрави за големите успехи на балетната трупа и за красотата, която създават. Примабалерината на балета на Старозагорската опера  Анелия Димитрова пък от името на своите колеги изрази своята благодарност за посещението и за условията в оперния театър, които Община Стара Загора осигурява на младата многонационална трупа. Припомняме, че по повод Празника на града Стара Загора – 5 октомври 2017 г., бе открита напълно обновената балетна репетиционна зала, ремонтът на която бе осъществен от Община Стара Загора.

„При нас непрекъснато пристигат нови артисти, които искат да бъдат приети с конкурс. Имаме предложения за работа с трупата от водещи хореографи и театри. И това е, защото постигнахме успехи, за които се говори в балетните среди в цял свят“ – каза художественият ръководител на балета на Операта Силвия Томова. Само в първия ден на месец юли към трупата на балета се присъединиха още двама балетни артисти от Италия и общият брой на състава е вече 52 души.

При обиколката из сградата на Операта бяха набелязани най-важните технически проблеми, разрешението на които не търпи отлагане. Необходим е ремонт на пода на балетна зала и ремонт на покрива на Операта, компроментиран наскоро от стихийните дъждове.

Обсъдени бяха възможностите за ремонт на няколко помещения в приземния етаж, които да бъдат превърнати в гардеробни и други за нови съблекални за разрасналата се балетна трупа. Специално бе акцентирано на закупуването на балетен под за сцената, което е сериозна, но много необходима  инвестиция.

По всички коментирани проблеми звеното за инвеститорски контрол в Общината ще извърши проверка и ще предложи план за ремонт.

В разговорите днес Милена Желева, председател на ПК по култура в Общински съвет-Стара Загора информира, че е гласувана сумата за ремонт на повредената въртяща сцена на Операта, който ще бъде извършен от немската фирма, изградила модерното съоръжение.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | Тодоров | ремонт | Операта | Живко | Балетна | трупа | балета | балетната

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори