Откриват паметна плоча на рицарите-тамплиери в Казанлък

Юбилейният знак е поставен от Командерия "Св.Игнатий Старозагорски" на сградата на „Алианс Франсез" в Казанлък

 29.11.2018 08:00
Откриват паметна плоча на рицарите-тамплиери в Казанлък

На 30 ноември от 17:00 ч. в Казанлък ще бъде открита  юбилейна плоча, посветена на 900 години от основаването на Ордена на рицарите-тамплиери на Йерусалим и 10 години от създаването Велик приорат на България. Юбилейният знак е поставен от Командерия "Св.Игнатий Старозагорски" на сградата на „Алианс Франсез" в Казанлък.

Това е деветата по ред плоча, с подобни паметни символи тази година бяха ознаменувани годишнините във Варна, Стара Загора и София.

Великият приорат на България е част от Ордена - неправителствена организация със специален консултативен статут към ООН, член на Международното бюро за мир (Нобелова награда за мир 1910 г.).

Приоритетите на тамплиерите от 900 години насам не са се променили. Основната концепция оттогава досега е борба за разширен диалог между християнските църкви и мостове към други вероизповедания с цел намаляване на напрежението и подпомагане на християни в беда.

На церемонията в Казанлък ще присъства Негово Превъзходителство Велик Приор I на Велик Приорат България генерал - майор /о.р./ Румен Ралчев.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Казанлък | паметна плоча

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори