Отличени: 8 деца с грамоти за участие в почистващи акции

През лятната ваканция малчуганите са помагали за почистване и освежаване на селото.

 16.09.2017 16:55
Отличени: 8 деца с грамоти за участие в почистващи акции

Осем деца от село Сладък кладенец получиха специални грамоти. През лятната ваканция малчуганите са помагали за почистване и освежаване на селото.

„Вие ни показахте как заедно може да се грижим за природата, за мястото, където живеем, за да ни е уютно и приветливо. Почиствайки около паметника в центъра на селото и многобройните чешми, дадохте пример на всички нас, възрастните, гордеем се с вас“, каза кметът на селото Пенка Михайлова, която награди децата.

Днес селото отбелязва своя празник. На тържеството присъстваха председателят на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков, народният представител Радостин Танев, общинският съветник Динко Михайлов, кметове и кметски наместници.  

„С особена радост ви приветствам с добре дошли. Днес е моментът, в който си спомняме миналото и дните като днешния, в който близки и далечни роднини, деца и приятели са се качвали на коне и каруци, за да отидат на събор. Така те са засвидетелствали своето уважение и любов едни към други. Радвам се, че виждам днес тази традиция, която не е отживяла. Вярвам, че и за най-малките населени места има бъдеще, а в основата му сме всички ние“, каза Пенка Михайлова. Тя благодари за помощта и подкрепата, която получава от Община Стара Загора, Общинския съвет, местните НЧ „Просвета-1898“ и Клуб на пенсионера, колегите си от съседните села, както и на всички жители на Сладък кладенец.

В празничната програма участваха ОФА „Загоре“, Мъжка тракийска група „Тракия“ и децата от танцовия състав от Центъра за подкрепа и развитие към Община Стара Загора.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | селото | деца | отличия | Сладък кладенец

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори