Петър Чухов представя новата си книга в Стара Загора

Петър Чухов е включен в много антологии в България и в чужбина

 08.04.2019 08:33
Петър Чухов представя новата си книга в Стара Загора

XIV маратон „Четяща Стара Загора” 2019, Библиотека „Родина” и Петър Чухов представят „Достатъчно дълго“ (сборник с проза). Срещата е на 9 април от 18:00 часа в Къщата на архитекта на ул. „Сава Силов“ 37. Модератор на срещата ще бъде Олга Клисурова

Колко трябва да е дълга една фантазия? И в какъв жанр се вмества най-добре? В новата си книга Петър Чухов дава различни отговори. Тук има съвсем кратки винетки; има стихотворения в проза; има остроумни и абсурдистки истории; има „пиесказ“ и „разказеса“; тук е и един от най-дългите текстове на този автор, наречен „Лисица и лилав телефон“, който заслужава специално внимание.

Петър Чухов е роден през 1961 г. в София. Бакалавър по библиотечни науки и магистър по социология на Софийския Университет „Св. Климент Охридски”. Автор е на 7 книги.

Включен в много антологии в България и в чужбина. Превеждан на английски, френски, немски, японски, руски, чешки, унгарски, турски, сръбски, хърватски, словенски, македонски.

Член е на Сдружение на български писатели, Български хайку клуб, Хайку клуб "София", Световната хайку асоциация и Музикаутор.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Петър | Чухов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори