Представят „Последният човек“ по Джордж Оруел в Стара Загора

За премиера на 31 юли от 19.30 часа всички билети вече са продадени. Следващите представления са на 18 и 19 септември отново от 19.30 часа.

 24.07.2019 12:33
Представят „Последният човек“ по Джордж Оруел в Стара Загора

Най-новият спектакъл на Държавен куклен театър Стара Загора е „Последният човек“ по романа на Джордж Оруел „1984“.

„Това е наша мечта много отдавна, дойде времето да направим театрален еквивалент“, коментира директорът на театъра Дарин Петков. По думите му "е време да се каже какво ни вълнува, какво мислим за този роман, който е вечен".

„Първото заглавие, което Оруел обмисля е „Последният човек в Европа“, затова се спряхме на това заглавие“, поясни Веселка Кунчева, режисьор на спектакъла. Според нея, чрез текста на Оруел "искаме да предвидим какво ще се случи с нас в бъдещето в този свят, в който има изместване на ценностната система, на морала и т. н . Започва се със затворен свят, в който свободата не съществува. Сценографското решение е човешка глава затворена в една кутия, има и средновековни уреди за мъчение. Идеята е, че съвременният човек не осъзнава оковите, в които е вкаран".

За този спектакъл старозагорският театрален екип се готви от миналата година. На 15 август 2018 г. на сцената на театъра стартира втори етап на десетото издание на Международната творческа лаборатория – ателие, която е фокусирана върху романа на Оруел „1984“. Темата, която изследва творческият екип е човекът в нашето съвремие, как се чувства той, какво се случва с него, какви процеси протичат и може ли да оцелее. 

Сценографията на „Последният човек“ е дело на Мариета Голомехова, музиката на Христо Намлиев и Милица Гладнишка, а хореографията на  Мария Димитрова. Милица Гладнишка се изявява и в ролята на гласа на Големия брат в пиесата.

За премиера на 31 юли от 19.30 часа всички билети вече са продадени. Следващите представления са на 18 и 19 септември отново от 19.30 часа.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Куклен театър | премиера

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори