Първата в България тийн зона отвори врати в Стара Загора

В новото младежко пространство ще има англоезични дни, представяния на книги, филмови вечери, читателски и писателски клуб, клубове по разговорен английски и настолни игри

 28.01.2019 12:58
Първата в България тийн зона отвори врати в Стара Загора

Модерен и уютен кът, който ще посреща младите хора на Стара Загора, беше открит в Регионална библиотека  „Захарий Княжески“. Тийн зоната е оборудвана с компютри, мултимедия, електронни четци, настолни игри, книги и комикси, подходящи за младите посетители и разполага с отлична интернет връзка.

Зоната е съвместен проект „Енергия за библиотеката“ на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и енергийната компания  „КонтурГлобал Марица Изток 3“, с подкрепата на Община Стара Загора.

Директорът на библиотеката Надежда Груева разказа, че идеята идва от старозагорката Дима Михайлова, която е разработила дипломна работа за нея. След това тя била подкрепена от ръководството на енергийната компания, библиотеката и Общината, и реализирана чрез проекта „Енергия за библиотеката“.

„Зоната е за Вас, младите хора на Стара Загора. Очакваме тук да бъдете активни, да активизирате мисловните процеси и да има много пишещи младежи. Надяваме се с тази зона да обогатим традициите в нашия град и да се стимулира творчеството и познанието“, каза зам.-кметът Иванка Сотирова.

Младият омбудсман Бетина Радева благодари за придобивката и обеща от името на младите хора зоната да стане място за срещи, инициативи и младежко общуване.

„Това е първата такава зона в България. Помислили сме как да разнообразим живота на младите хора, надявам се и те да дадат нови идеи“, обясни Дима Михайлова.

В новото младежко пространство ще има англоезични дни, представяния на книги, филмови вечери, читателски и писателски клуб, клубове по разговорен английски и настолни игри. Ще се провеждат и различни дискусии по теми, които интересуват младите хора. Мястото ще бъде домакин и на младежки отбори по робопрограмиране, легороботика и математика.

Работното време е от 9.30 до 17.30 часа, но организаторите обмислят то да бъде удължено до 19.30 часа.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | библиотека | тийн зона

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори