Румен Петков показва „Пътеки" в изложбена зала „Байер" в Стара Загора

Румен Петков е роден на 3-ти октомври 1955 г. в гр. Попово. През 1974 г. завършва „Техникум по строителна керамика" в Попово. Завършва ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" в специалността „Декоративно - монументална живопис" в класа на проф. Никола Гелов.

 01.12.2023 08:39
Румен Петков показва „Пътеки" в изложбена зала „Байер" в Стара Загора

Своята изложба „Пътеки – живопис и пластика" ще представи Румен Петков в Стара Загора. Казанлъшкият художник открива експозицията си на 1 декември, от 18.00 часа в изложбена зала „Байер". Тя ще бъде на разположение до 15 декември.


Румен Петков е роден на 3-ти октомври 1955 г. в гр. Попово. През 1974 г. завършва „Техникум по строителна керамика" в Попово. Завършва ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" в специалността „Декоративно - монументална живопис" в класа на проф. Никола Гелов. Това е 37-мата самостоятелна изложба на Петков, като преди това има самостоятелни изложби в цялата страна –  София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Габрово, Карлово, Казанлък, Попово.

 

През кариерата си участва в редица биеналета в страната: НИ „Лудогорие", Разград, Биенале за съвременно българско изобразително изкуство „Приятели на морето", Бургас, Балканско квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ", Стара Загора, Национална изложба за изобразително изкуство", Сливен, „Национален конкурс „Алианц – България" за живопис, скулптура и графика", Пловдив, Стара Загора, „Биенале на хумора и сатирата в изкуството", Габрово и др. Живее и твори в гр. Казанлък.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | изложба | живопис | Румен | Петков | Попово

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори