Руска делегация посети Стара Загора

Гостите са в България по покана на Министерството на туризма

 20.04.2019 17:40
Руска делегация посети Стара Загора

Делегация от Руската федерация, водена от председателя на Асоциацията за икономическо взаимодействие със субектите на Руската федерация Светлана Ануфриенко посети днес Стара Загора.

Гостите са в България по покана на Министерството на туризма и участваха в Българо-руска кръгла маса „Ролята на туризма в развитието на регионите. Културният туризъм – бъдеще и традиции“, която се проведе във Велико Търново.

В състава на делегацията влизат председатели на регионални структури за развитие на туризма, министри и заместник-министри на туризма и развитието в автономните републики от състава на Руската федерация, ръководители на административни структури, свързани с развитието на туризма, кметове, водещи туроператори, ръководители на висши училища, представители на медии.

В Стара Загора те бяха посрещнати от зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова пред мемориала „Бранителите на Стара Загора“. Руските гости изслушаха беседа за историята на паметника и положиха венци и цветя пред паметната плоча. След това посетиха Руския културен център в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и присъстваха на Фестивала „Пусть всегда будет солнце“. Разгледаха Музея на религиите, експозициите в Регионален исторически музей и Античния форум „Августа Траяна“. Гостите ще обсъдят и възможностите за развитие на културен туризъм  и посещение на руски групи в Стара Загора.

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | туризма | федерация | руската | развитието

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори