Светлозар Недев открива изложбата си „Адаптивна реалност“

Художникът е автор на повече от 30 самостоятелни изложби

 03.04.2019 08:39
Светлозар Недев открива изложбата си „Адаптивна реалност“

Тази вечер в 18:00 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора ще бъде открита изложбата на Светлозар Недев „Адаптивна реалност“. Изложбата ще остане до 10 април включително.

„Работя в стил абстрактен експресионизъм. В творчеството си интерпретирам основно идеята за безкрая на Космоса като еквивалент на човешки мисли, идеи и мечти. Последният ми цикъл е „Адаптивна реалност“ – картини, рисувани през последната година и половина специално за дипломната ми защита по живопис в НХА. Всички картини са в два основни формата 90/70 и 150/120 и няколко - във формат 100/120, всички са смесена техника на платно и интерпретират темата „Адаптивна реалност“, споделя Недев.

Той е възпитаник  на Националната гимназия по фотография и полиграфия, гр. София. Завършил е Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, бакалавърска степен специалност културология и е защитил магистърска степен в същия университет, специалност също културология със специализация „Мениджмънт в художествената култура“. Дипломиран магистър по „Живопис“ в Национална художествена академия при доц. Кирил Божков.

Автор е на повече от 30 самостоятелни изложби, както и в общи изложби, живопис и фотография в България и в чужбина. Негови творби са притежание на галерии и частни колекции от България, Турция, Русия, Чехия, Австрия, Швейцария, Хърватска, Румъния и Дания.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери реалност | Недев | Адаптивна

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори