Старозагорско училище посреща гости от три европейски държави

За едноседмичния престой на гостите в Стара Загора са предвидени поредица от активности в изпълнение на проектните цели

 23.03.2019 08:30
Старозагорско училище посреща гости от три европейски държави

В периода 23.03 - 30.03.2019 г. ГПЧЕ "Ромен Ролан" ще бъде домакин на четвъртата международна среща по проект FuturEYEzing по програма Eразъм + К 2. Гостуват 18 ученици и 6 учители от Швеция, Полша и Испания. Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН е темата, по която ще работят участниците от партньорските училища.

На 27 март в 14.00 ч. в зала "П.Славейков" в Общината учениците ще се срещнат с кмета на общината Живко Тодоров. Предвижда се и връчване на предложение от името на учениците на ГПЧЕ "Ромен Ролан", отнасящо се за живота на младите хора и по-добрата градска среда за тях. На срещата ще присъства и общественият посредник Надежда Чакърова-Николова, заедно с младите омбудсмани.

За едноседмичния престой на гостите в Стара Загора са предвидени поредица от активности в изпълнение на проектните цели. "Работно място" на учениците ще бъдат не само залите на гимназията, но и Районният съд в Стара Загора и тийнзоната на Регионалната библиотека.

Гостите от партньорските държави ще усетят българския дух със спектакъла "Фолклорна магия" на Кукления театър. Ще имат възможността да посетят и европейската столица на културата - Пловдив.

Координаторите на проекта Таня Маджарова и Ирена Личева изразяват специална благодарност към Община Стара Загора, Общинския омбудсман, Районния съд, РБ "Захарий Княжески" и Кукления театър. Отзивчивостта им към предложението за сътрудничество е основание учениците и учителите от партньорските държави да се чувстват не само гости на училището, но и на града ни.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери учениците | партньорските

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори