Съветниците решават дали Стара Загора да има свой химн

Автор на текста и музиката е Почетният гражданин на Стара Загора проф. Петър Жеков

 17.12.2018 10:51
Съветниците решават дали Стара Загора да има свой химн

Утре общинските съветници ще решават дали Стара Загора да има свой химн. Предложението е внесено от председателя Таньо Брайков. Ако бъде прието, „Музикалната емблема на Стара Загора“ с автор професор Петър Жеков ще се изпълнява по всички тържествени поводи и празници на Община Стара Загора.

Предложението е подписано от д-р Нино Луканов, Стефка Минева, проф. Цанко Яблански, Татяна Станчева, Розета Величкова и Денис Иванов. Автор на текста и музиката е Почетният гражданин на Стара Загора проф. Петър Жеков. В писмото се посочва, че той е автор и  на музикалната емблема на Тракийския университет", на музикалната емблема "Казанлък", на химна на Езикова гимназия "Ромен Ролан", на гимназия "Христо Ботев" и на Международния химн на ветеринарните лекари.

Проф.  Жеков  е  познат  на  старозагорската общественост с изключителния си интелект, родолюбие и ангажираност към родния си град. Той е обществен деятел с активно гражданско присъствие, убеден демократ,  автор  на  над  400 научни,  научно - популярни  и  популярни  публикации, част от които на културологична тематика и на сценарии за научно - популярни филми. Участвал е в над 50 публицистични предавания.

Неговата сестра и наша съгражданка Мария Жекова дари на Община Стара  Загора  потомствен  имот, оценен на  над  1  милион  лева ,  с единственото желание да бъде превърнат в Културен център за талантливи деца, в памет на нейния покоен брат.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | химн | Петър Жеков

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори