С празник „Млада Марта“ зарадваха децата на Стара Загора

В празничната програма се включиха възпитаници на четири детски градини

 01.03.2019 14:27
С празник „Млада Марта“ зарадваха децата на Стара Загора

С изложба от саморъчно направени мартеници на малчугани от  детските градини и ученици от училищата в Стара Загора започна празникът „Млада Марта“, който се проведе днес в парк „Пети октомври“.

Голяма част от мартениците са с награди от Общинския конкурс „Баба Марта бързала, мартенички вързала“, а друга от работилничкисъздадени по идея на журналиста Таня Иванова. Целта на изложбата е да се покаже желанието на децата да запазят този красив български обичай и да го предават от поколение на поколение.

В празничната програма се включиха възпитаници на четири детски градини. Те бяха посрещнати от Баба Марта, която им пожела да са бели и червени, весели и засмени. Да са здрави и да растат щастливи пожела и Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

Стихотворение за Баба Марта изпълниха деца от ДГ №6 „Камбанка“.  С „Мартенска ръченица“ се представиха танцьорите от ДГ №29 „Славейче“. С песен поздравиха баба Марта децата от ДГ №34 „Райна Княгиня“, а танц Настроение“ представиха възпитаниците на ДГ №8 „Българче“.

В празника се включиха и танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Траянци“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие на Община Стара Загора.

Накрая Баба Марта поведе празничното хоро, на което се хванаха деца, учители и родители.

Баба Марта навести и старозагорския зоопарк, който на 1 март също има празник. Там тя  премете, изгони змии, гущери и всякакви лошотии. После нарича за здраве, дълъг живот, плодовитост и изобилие.

Първите прекрачили прага  на зоопарка малчугани закичиха с мартенички клетките на животните.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Децата | Стара | Загора | баба | Марта | включиха

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори