„Тайната вечеря на Дякона Левски“ представиха в старозагорско училище

Второкласниците от театрална студия „Светулка“ представиха пиесата на Стефан Цанев

 19.02.2019 15:39
„Тайната вечеря на Дякона Левски“ представиха в старозагорско училище

Възпитаниците на Шесто основно училище "Свети Никола"  в Стара Загора почетоха паметта  и се преклониха пред святото  дело на  Апостола на българската свобода Васил Левски. Учениците от прогимназиален етап участваха в общоградския ритуал и поднесоха цветя на паметника на Апостола по повод 146 годишнината от гибелта му.

В училището второкласниците от театрална студия „Светулка“ представиха пиесата на  Стефан Цанев -"Тайната вечеря на Дякона Левски". „Във възрожденската ни иконография Каравелов е умният, Ботев е геният, Левски е храбрият. Според мен, най-умен е Левски. Със своите идеи той изпреварва времето си поне с един век и разминаването му с неговите съвременници е било неизбежно“, казва авторът на пиесата Стефан Цанев.

Малките театрали с художествен ръководил  Соня Хараланбева, успяха да предадат на своите съученици изключително въздействащо копнежа на Васил Левски за чиста, свята и свободна България.

Специални гости на представлението бяха големият български актьор Йосиф Сърчаджиев, Райна Томова  и зам. областният  управител  Петя Чакърова.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стефан | Левски | представиха | пиесата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори