„Усмивката на Моцарт“ - един спектакъл, обединяващ таланта

Учебно-образователен спектакъл на Музикална школа и Театрална студия „Фантазио“ с ръководител Елена Азалова

 19.04.2019 08:36
„Усмивката на Моцарт“ - един спектакъл, обединяващ таланта

„Усмивката на Моцарт“ е новият учебно-образователен спектакъл на Музикална школа и Театрална студия „Фантазио“ с ръководител Елена Азалова при Народно читалище „Родина 1860“.

Идеята за проекта е на директора на Музикалната школа Мария Кирекчиева и се посвещава на 65 години от създаването на школата.

Сценарият и режисурата са дело на актрисата Елена Азалова, хореографията - на Ромина Славова. Участват деца от класовете по пиано на музикалните педагози Грета Анастасова, Светла Данева, Деница Георгиева и Мария Кирекчиева.

Този спектакъл на читалището за пореден път обединява усилията и таланта на децата от две различни изкуства, които взаимно обогатявайки и допълвайки се, създават един по-съвършен и въздействащ художествен продукт с помощта на различните изразни средства. Проектът е подкрепен от Община Стара Загора.

Моцарт е един от най-великите композитори на всички времена, като оставя в наследство на човечеството богато творчество: 41 симфонии, серенади, дивертименти, маршове и танци, 27 концерта за пиано, 5 концерта за цигулка и много концертни творби за флейта, обой, кларинет, фагот и тромпет, камерна музика и повече от 30 сонати, 16 меси, много кантати и оратории, арии, канони и няколко гениални опери, сред които „Дон Жуан“, „Вълшебната флейта“, „Сватбата на Фигаро“.

Премиерата на "Усмивката на Моцарт" е на 20 април от 19.00 ч. в залата на Драматичния театър.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Моцарт | един | спектакъл | школа | Елена | усмивката | Азалова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори