8 художници се събират в Стара Загора за 28-ия Международен пленер по живопис „Дружба“

В продължение на една седмица те ще рисуват магията на града на липите

 07.06.2024 09:47
8 художници се събират в Стара Загора за 28-ия Международен пленер по живопис „Дружба“

На 7 юни започва 28-ият Международен пленер по живопис „Дружба“, традиционно организиращ се от Община Стара Загора и Представителството на Съюза на българските художници в града. 8 художници си дават среща - Гергана Табакова, Пенка Минчева,  Ганчо Ганчев – Гана, Райчо Чакъров, Слави Тенев, Клара Хорис, Сузане Хуземан и Чаъръ Сарай.
 
Те ще бъдат представени на официална пресконференция на 10 юни 2024 г. от 15.00 ч. в изложбена зала „Лубор Байер“.
 
Международният пленер „Дружба“ датира от 1980 година. Провежда се в Стара Загора – град с дългогодишни традиции в областта на изобразителното изкуство, дал на българската култура имена от най –голяма величина в тази област. Основната му идея е да бъде място за творческа среща на старозагорските художници с колеги от страната и чужбина. Този празник на изобразителното изкуство се вписва органично в културната политика на Община Стара Загора, насочена към диалог и партниране с различните творчески организации на нейна територия.

Снимка: Община Стара Загора, архив

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | художници | Дружба | пленер

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори