Вещите, които никога не трябва да държим в банята

Банята e център на сутрешната ни рутина, но съхраняването на вещи в някои вещи в нея могат да доведат до замърсяване с вредни бактерии и токсини....

 11.05.2016 13:54
Вещите, които никога не трябва да държим в банята

Банята e център на сутрешната ни рутина, но съхраняването на вещи в някои вещи в нея може да доведе до замърсяване с вредни бактерии и токсини. Оказва се, че топлината и влагата оказват лошо влияние върху много лекарствата от аптечката, парфюма и забележете четката за зъби.

Четка за зъби
Ако има едно нещо, което всеки държи в банята си, то това е четка за зъби. Но експерти споделят, че това води до висок риск от замърсявания. Изследователите са установили наличие на фекална микрофлора при на 60 % от четки за зъби, съхранявани в санитарен възел. Според специалистите най-добре четката за зъби да се държи в друго помещение. Така тя ще успее да изсъхне и във власинките й няма да се развият болестотворни бактерии.

Аптечка
Топлината и влажността в банята могат да навредят на медикаментите. Външните фактори особено силно влияят на противозачатъчни препарати, както и на медикаменти за лечение на простуда и грип. Например при ибупрофенът се наблюдава по-слабо действие при облекчаване на симптомите , ако е бил съхраняван в банята. Винаги дръжте лекарствата на хладно и сухо място, като скринм, чекмедже или кухненски шкаф далеч от печката или мивката.

Ножчета за бръснене
Влажната среда може да доведе до окисление на металните остриета, а това ще предизвика ръжда по ножчетата на самобръсначката. За това дръжте самобръсначката си далеч от влага и топлина.

Грим
Съхраняването на грим в банята е удобно, но и много опасно. Топлината и влагата правят четките за грим идеална среда за развитие на бактерии. Това пък може да доведе до редица кожни проблеми. Най-добре съхранявайте грима си на сухо и недостъпно от светлина място.

Парфюм
Съхраняването на любимият аромат в банята може да доведе до промяна на мириса му. Високата температура в помещението, причинена от горещия душ, ще накара приятният аромат да се превърне в кисел и натрапчив. Най-добре дръжте парфюма си на рафт в спалнята, някъде далеч от пряка слънчева светлина, където температурата е относително постоянна.

Презервативи
Аптечката в санитарния възел на пръв поглед изглежда дискретно и удобно място за съхранение на презервативи. Излагането на кондомите на висока температура и влага ще доведе до лесни повреди и ще намали тяхната ефективност. Най-добре съхранявайте презервативите в спалнята.

Бижута
Подобно на ножчета за бръснене, влагата във въздуха има отрицателен ефект върху любимите ви бижута. Евтините накити с метални елементи бързо ще хванат ръжда, а сребро ще потъмнее по-бързо, отколкото, ако се съхраняват в кутия за бижута в друга стая.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери вещи | Баня | бактерии | зъби

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори