Да опазим дома си от крадци по празниците

Струпването на  много почивни дни е истинска благодат за обирджиите на домове. През  последните години предмет на кражба стават предимно оставените в ...

 26.12.2016 10:26
Да опазим дома си от крадци по празниците

Струпването на  много почивни дни е истинска благодат за обирджиите на домове. През  последните години предмет на кражба стават предимно оставените в жилищата пари, накити от благороден метал и компактната техника - видеокамери, мобилни телефони, преносими компютри, цифрови фотоапарати.

При напускане на дома за празниците парите и ценните вещи не бива да бъдат оставяни в жилището без съответните мерки за сигурност. Ако жилището ще е празно само за една нощ, можете да оставите осветлението включено - тъмните прозорци са най-достъпният ориентир за апашите, че собствениците не са вкъщи.

При отсъствие за няколко дни всички врати и прозорци трябва да бъдат грижливо затворени. Добре е доверени съседи или роднини да наглеждат жилището и при забелязване на съмнителни лица по стълбите на сградата да се обаждат в полицията. И отново - в никакъв случай да не бъдат оставяни в дома големи суми пари и ценности!

Споделянето на намеренията за отсъствия от дома с широк кръг от хора не е препоръчително. Нека бъде запазена дискретност относно предстоящите планове. В никакъв случай не споделяйте в социалните мрежи, че сте извън дома си. Според специалистите е най-добре да обявите къде сте почивали, след като ваканцията приключи.

Никога не бива да се оставят ключове от жилището на леснодостъпни места като например под черджето на вратата. Необходима е по-голяма бдителност, особено когато в близост до жилищните сгради бъдат забелязани непознати лица със съмнително поведение. Ако бъдат забелязани съмнителни следи от взломяване или бъде усетено подобно намерение, е време за позвъняване на тел. 112. Съпричастността към съседите е много значима, защото никой не е застрахован.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери кражба | празници | дом | жилище

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори