Действията, които ни правят сериозно уязвими от киберпрестъпниците

Не, това не може да се случи на мен!Ако има нещо, което може да укоражи в днешно време киберпрестъпниците, то това е точно горната фраза.Голяма част ...

 16.07.2015 09:39
Действията, които ни правят сериозно уязвими от киберпрестъпниците

Не, това не може да се случи на мен!
Ако има нещо, което може да окуражи в днешно време киберпрестъпниците, то това е точно горната фраза.
Голяма част от хората наистина си мислят, че се специалисти и на тях не може да се случи никакво киберпрестъпление. Точно това ги прави сериозно уязвими от атаки.
Ето действията, които трябва да избягваме:

1. Доверчивост на имейли
Голяма част от хората се доверяват на всеки имейл, който попадне в пощенската им кутия. Поради невниманието и неподозрителността към подобни съобщения жертвите на Фишинг атаки наброяват милиони.
Съветите от специалистите са да проверявате внимателно източниците на всеки имейл адрес и в никакъв случай да не предоставяте лични данни по имейл адрес от неясен произход.
Големите компании като PayPal винаги се обръщат поименно към клиентите си и имейлите, от които се изпращат съобщенията винаги завършват на домейна.

2. Линкове
Голяма част от линковете, които виждаме в социалните мрежи и интернет пространството са свързани със сайтове, от които прихващаме вируси. По този начин хакерите имат достъп до цялото съдържание в компютъра ни.

3. Сваляне на файлове
Нека си признаем, че всички сме искали да имаме платени скриптове, снимки и всякакви файлове безплатно. Затова прибягваме до сайтове, от които има кракнати версии на платени приложения. Много често със свалянето на файловете ни се изпращат и различни вируси, с които доброволно позволяваме на хакерите да влязат в компютъра ни безнаказано.

4. Пароли
Много често хората си слагат пароли от типа на " qwerty " или " 123456 ". Преди да прибягват до своите умения, хакерите първо пробват с вевждането на тези пароли. И много често им спестявате каквито и да било усилия с поставянето на подобни комбинации.

5. Пускане на данни от публични Wi - Fi мрежи
Един от основните проблеми е ако се логнем от публична мрежа в Пейпал или банковата си сметка, защото по този начин всеки може да разбере какво и как сме въвели.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери хората | част | хакерите | случи | имейл | престъпност

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори