Дядо Коледа чука на вратата

Преди Нова година Добрият старец няма почивен ден, защото бърза са зарадва малки и големи с любимите подаръци.

 08.12.2019 00:37
Дядо Коледа чука на вратата

През декември е прекрасно. Празнични украси стоплят сърцата ни, броим минутите до края на отиващата си година. Това е месецът на очакване. Чакаме финала на едни от поредните 12 месеца, искаме новите да са още по-щастливи! В очакване сме и на Добрия старец.  С бяла брада и червени дрехи, винаги усмихнат, той никога не ни забравя. Пристига по невидимия си маршрут, натоварен с големия чувал с подаръци. Никой не знае колко бързо кара шейната с елените и спазва ли правилата за движение. Но той винаги е там, където трябва – в детската градина, в училището, на семейния празник, на коледното парти. 

Преди Нова година добрият дядо няма почивен ден, защото бърза да зарадва малки и големи.

Да получиш подарък е страхотно. Дали ще е книга, топла дреха, детска играчка или просто нещо малко, все ще е хубаво. Кой няма да се зарадва на дълго мечтания дар?

Затова го обичаме този усмихнат дядо Коледа. Дори и в умален мащаб, когато е като восъчна фигура или пък като кукла в червени дрехи, дори и когато е огромен като истинска коледна елха, той си остава същият – мил и желан.

Търсим го през цялата година. Не само заради подаръците, а защото е символ на доброто, на семейния уют и на усещането за празник. Искаме да е при нас по всяко време, защото стопля сърцата ни с благородния си лик. Раздава топлина по домовете, без да има пламък в камините. Гали ни с червените одежди, без дори и да го виждаме. Провокира ни да правим добро, защото винаги има нужда от това.

Според легендата дядо Коледа живее на Северния полюс или в Лапландия с елфи и джуджета, които му помагат за изработване на подаръците. Всяка година Добрият старец носи подаръците с вълшебна шейна,  теглена от елени. Счита се, че първообразът на дядо Коледа може да се търси в лицето на свети Никола, роден и живял през 3-4 в. във византийската провинция Кападокия. Той станал епископ много млад. Бил благороден и щедър , тъй като дарил цялото си богатство на бедните, както и дълбоко религиозен и посветен на църквата човек.

Снимка: news.bg              

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери дядо Коледа, подаръци, декември, шейна

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори