Дядо Коледа чука на вратата

Преди Нова година Добрият старец няма почивен ден, защото бърза са зарадва малки и големи с любимите подаръци.

 08.12.2019 00:37
Дядо Коледа чука на вратата

През декември е прекрасно. Празнични украси стоплят сърцата ни, броим минутите до края на отиващата си година. Това е месецът на очакване. Чакаме финала на едни от поредните 12 месеца, искаме новите да са още по-щастливи! В очакване сме и на Добрия старец.  С бяла брада и червени дрехи, винаги усмихнат, той никога не ни забравя. Пристига по невидимия си маршрут, натоварен с големия чувал с подаръци. Никой не знае колко бързо кара шейната с елените и спазва ли правилата за движение. Но той винаги е там, където трябва – в детската градина, в училището, на семейния празник, на коледното парти. 

Преди Нова година добрият дядо няма почивен ден, защото бърза да зарадва малки и големи.

Да получиш подарък е страхотно. Дали ще е книга, топла дреха, детска играчка или просто нещо малко, все ще е хубаво. Кой няма да се зарадва на дълго мечтания дар?

Затова го обичаме този усмихнат дядо Коледа. Дори и в умален мащаб, когато е като восъчна фигура или пък като кукла в червени дрехи, дори и когато е огромен като истинска коледна елха, той си остава същият – мил и желан.

Търсим го през цялата година. Не само заради подаръците, а защото е символ на доброто, на семейния уют и на усещането за празник. Искаме да е при нас по всяко време, защото стопля сърцата ни с благородния си лик. Раздава топлина по домовете, без да има пламък в камините. Гали ни с червените одежди, без дори и да го виждаме. Провокира ни да правим добро, защото винаги има нужда от това.

Според легендата дядо Коледа живее на Северния полюс или в Лапландия с елфи и джуджета, които му помагат за изработване на подаръците. Всяка година Добрият старец носи подаръците с вълшебна шейна,  теглена от елени. Счита се, че първообразът на дядо Коледа може да се търси в лицето на свети Никола, роден и живял през 3-4 в. във византийската провинция Кападокия. Той станал епископ много млад. Бил благороден и щедър , тъй като дарил цялото си богатство на бедните, както и дълбоко религиозен и посветен на църквата човек.

Снимка: news.bg              

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери дядо Коледа, подаръци, декември, шейна

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори