Защо бавното предвижване на урагана е проблем?

На пръв поглед може да изглежда, че е по-добре циклонът да се движи по-бавно, но всъщност е точно обратното

 29.06.2018 08:35
Защо бавното предвижване на урагана е проблем?

Когато тропическите циклони забавят движението си, те сипят много повече дъжд и причиняват много по-разрушителни наводнения. Очертава се бъдещите климатични промени все повече да ги забавят.

Тропическите циклони, в това число ураганите и тайфуните, пълзят из планетата с по-бавен ход отколкото преди десетилетия, като причиняват още по-големи разрушения, сочи ново проучване.

В същото време друго изследване потвърждава, че покачващите се температури, в резултат на климатичните промени, още повече ще забавят бурите в бъдеще.

На пръв поглед може да изглежда, че е по-добре циклонът да се движи по-бавно, но всъщност е точно обратното. Скоростта на ветровете в самата буря остава висока, но цялата система се движи по-бавно, поради което безмилостните дъждове над населените места траят по-дълго.

Взети заедно двете проучвания сочат, че климатичните промени правят ураганите и тайфуните много по-опасни отпреди и че ще продължат да усложняват последиците, особено тези от сериозни наводнения.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери промени | ураган

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори