За първи път свързаха интернет с човешкия мозък

Системата Brainternet „излъчва" мозъчните вълни в интернет

 18.09.2017 12:00
За първи път свързаха интернет с човешкия мозък

Биомедици от Университета „Уитуотърсранд" в Йоханесбург обявиха, че за първи в света са успели да свържат човешкия мозък с интернет в реално време, предава Technews.

Системата Brainternet „излъчва" мозъчните вълни в интернет. По същество тя превръща човешкия мозък във възел на Интернет на нещата (IoT). Под IoT учените разбират свързване на всяко устройство с превключвател за включване и изключване към глобалната мрежа.

Brainternet е идея на Адам Пантановиц, преподавател в университета и ръководител на екип, който развива проекта в продължение на четири години. По неговите думи, Brainternet е новата граница в развитието на мозъчно-компютърните интерфейсни системи.

„Липсват лесно разбираеми данни за това как функционира човешкият мозък и как обработва информацията. Brainternet се стреми да опрости разбирането на човека за неговия мозък и за мозъка на другите чрез непрекъснат мониторинг на мозъчната активност, както и чрез осигуряване на възможност за интерактивност", споделя Пантановиц, цитиран от университетския сайт.

Brainternet преобразува в реално време сигналите от електроенцефалограма (EEG) (мозъчни вълни) в мозъчен поток с отворен код

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери интернет | мозък

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори