Идва ли краят на човешката цивилизация?

Сушата и топлината ще доминират, наводненията и горските пожари ще станат постоянни явления.

 19.06.2019 10:52
Идва ли краят на човешката цивилизация?

Изследване на екип на Дейвид Спрат, директор изследвания на Breakthrough, и Иън Дънлоп, бивш изпълнителен директор в нефтената, газовата и въгледобивната промишленост, който е работил за петролния гигант Royal Dutch Shell и е бил председател на Австралийската въглищна асоциация огласява пагубни за човечеството данни.

Въз основа на липсата на значими глобални действия за бързото намаляване на всички емисии на парникови газове през следващото десетилетие, учените информират за сценарий, в който глобалните емисии достигат връхната си точка през 2030 г.

В този случай, използвайки няколко съществуващи проучвания, те предполагат, че средните глобални температури могат да се увеличат с 3 градуса над равнищата преди индустриалната епоха до 2050 г., което ще има пагубно влияние върху живота на планетата.

Човешката цивилизация в сегашната си форма е достигнала финалния стадий на съществуването си, твърдят учените от Австралия, които са  представили резултати от свързани с това изследвания, съобщава "Индипендънт".

Ето какво твърдят авторите на изследването: В Амазония се очаква мащабна суша. Вечните ледове ще изчезнат, а морският лед, отразяващ слънчевите лъчи, ще се стопи. Мусони ще се разпрострат в Западна Африка и Азия. Тези процеси ще засегнат Гълфстрийм, което ще влоши положението в Европа. Северна Америка ще пострада от опустошителни метеорологични явления, сушата и топлината ще доминират, наводненията и горските пожари ще станат постоянни явления. Азиатските реки ще бъдат по-малко пълноводни. Количеството на валежите в Централна Америка и Мексико ще падне наполовина. До 2100 г. Земята ще започне да се доближава до 5 градуса по Целзий над прединдустриалните стойности. Опустошителното въздействие на екосистемите и организацията на живот на световната общност ще доведе до затопляне от 4 градуса.

По материали на КРОСС.

Снимка: edna.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери градуса | явления | топлина | цивилизация | суша

bTV с празник
01.06.2020 12:00

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори