Как да прекараме една незабравима Коледа

Коледа е един прекрасен семеен празник. Традиционно се свързва с тълпа от роднини и много, много храна. Но как да изкараме Коледа наистина вълшебно и ...

 25.12.2016 17:44
Как да прекараме една незабравима Коледа

Коледа е един прекрасен семеен празник. Традиционно се свързва с тълпа от роднини и много, много храна. Но как да изкараме Коледа наистина вълшебно и запомнящо се? Всяко семейство има свои специални традиции. Но никога не е късно да включите нещо ново към добре познатите стари навици. Може би ще ви вдъхнови да започнете нова традиция тази година с тези, които обичате!

1. Подарък преди сън
В повечето семейства подаръците се отварят сутринта на Коледа. Защо да не се съберете около елхата всички по пижами и всеки да отвори само по един подарък!

2. Коледна история
Преди да се отправите към света на сънищата, пиинете чай или горещ шоколад и си разкажете няколко коледни истории. Не е задължително да са известни приказки. Може просто да си разкажете измислена лично от вас история. Децата ще се включат с удоволствие в подобна задача. Дори може да помолите всеки член от семейството да се включи с малък етюд в коледната история.

3. Използвайте свещи
Топлината на огъня е незаменима. Ако нямате камина, то по всяко време може да си набавите топлина от свещи. Приглушената светлина ще съзададе чудесно настроение, за една игра на криеница например. А, защо да не изнесете мини коледен концерт с децата!

4. Коледна шега
Коледа е, а сте се събудили безсрамно рано. Е, тогава защо да не се пошегувате с останалите членове на семейството. Вземете коледните подараци и ги преместете. Скриите всеки подарак на отделно място в дома ви. След като останалите членове на семейството се събудят ги накарайте да търсят. Опитайте!

5.Коледна разходка

Да си признем стоенето на цяла вечер покрай една маса не е най-добрата ви представа за идеалната Коледа! Ами променете я! Как? Просто след като ви е омръзнало да стоите на едно място, просто излезте! Вземете децата с вас и се …. Разходете. Ако има сняг може да поиграете на спокойстви или да си направите снежен човек.

6. Коледна серенада
След като харесвате по нестандартното, то каква по-добра идея от коледна серенада. Нищо не би развеселило повече вашите родители, близки приятели или съседи от една неочаквана коледна серенада. Кой знае? Ако сте достатъчно добри, може да има горещо какао и бисквити  за вас!

7. Да споделим Коледа!
Всяко семейство приготвя повече храна отколкото му е необходима за Коледа. Не обичате да изхвърляте, а  и ви харесва да се запознавате с нови хора. То, това предложение е изцяло за вас. Защо да не споделим празничната трапеза с хората, които работят на празника. Денонощният магазин, бензиностанцията, спешния център към болницата, дежурната аптека, полиция, пожарна всички те работят на празника. Споделете трапезата си с тях! За всички ще бъде едно ново и невероятно изживяване!    

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери Коледа | традиция | семейство

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори