Карлос Сайнц спечели етап 7 в рали Дакар

Поема лидерството за Peugeot

 14.01.2018 09:52
Карлос Сайнц спечели етап 7 в рали Дакар

След почивния ден в Ла Пас, екипажите поеха по пътя на едно от най-големите предизвикателства в цялото рали Дакар: първата 425 километрова част на маратонския етап, без възможност за получаване на сервизна помощ в продължение на два дни. Бившият победител на Дакар Карлос Сайнц сега е начело на общото класиране с повече от час, след като съотборникът му Стефан Петерханзел се натъкна на проблеми, изоставайки до третото място в общото класиране. Всички екипажи на PEUGEOT продължават, като сами нанесоха всички необходими поправки и обслужване на автомобилите през нощта в бивака Uyuni.

Карлос Сайнц и ЛукасКруз постигнаха своята втора етапна победа за PEUGEOT за тази година като се изкачиха до лидерската позиция в общото класиране: нещо, което постигнаха три от четирите екипажа на PEUGEOT от началото на събитието. Испанското дуо нямаше никакви проблеми, като успя да финишира етапа с преднина от 12 минути и повече с 1 час 11 минути и 29 секунди.

За Стефан Петерханзел и Жан-Пол Котре, проблемът започна по време на маневра за изпреварване на мотоциклетист на километър 186. Те не успяха да видят скала в прахта, счупвайки своето окачване, което ги принуди да спрат. С помощта на Сирил Депре / Давид Кастера, те успяха да потеглят отново около час и 45 минути по-късно. Те все още са в челната тройка въпреки сериозното закъснение: само на 9 минути от второто място.

Депре / Кастера изпълниха своята роля на “ангели пазители” по перфектен начин днес, подпомагайки своите съотборници. Те помогнаха на изпадналия в безизходица екипаж да поправи своето PEUGEOT 3008DKR Maxi, загубвайки повече време за себе си по време на това, но позволявайки на “Г-н Дакар” да продължи в ралито, което той направи свое. 

 

снимка: БГНЕС

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери класиране | Дакар | peugeot | Карлос Сайнц

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори