Кеплер откри обитаема планета

Космическия телескоп Кеплер наскоро откри подобна на Земята планета в съзвездието Лебед.Планетата е с названието Kepler-186f и е на около 500 ...

 17.01.2016 00:43
Кеплер откри обитаема планета

Космическия телескоп Кеплер наскоро откри подобна на Земята планета в съзвездието Лебед.Планетата е с названието Kepler-186f и е на около 500 светлинни години от Земята. Планетата има достатъчно атмосферно налягане и може да поддържа течна вода на повърхността. Около Kepler-186f има още 4 други планети, които обикалят край близката звезда, която е центъра на системата.

Това означава, че ако звездата е подобна на нашето Слънце, то тогава вероятността за живот на тази планета е голяма. "Ние познаваме само една планета, където съществува живот - Земята. Когато търсим вероятно обитаеми планети извън нашата Слънчева система, ние се концентрираме върху намирането на обекти с характеристики, които имитират тези  на Земята ", каза Елиса Кинтана, научен сътрудник в Института SETI към НАСА.

Намирането на планетата, на която има живот ще е огромна крачка напред. Звездата в центъра на системата на Кеплер-186f има половината от масата и размера на нашето Слънце. Това означава, че планетата получава една трета от енергията, която получаваме ние от нашата звезда. Kepler-186f обикаля своята звезда веднъж на всеки 130 дни.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери Земята | звезда | планета | Кеплер

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори