Кредитните карти – как да ги използваме, без да ни използват

Много от вас вече имат кредитни карти. Със сигурност, една голяма част не знаят и ги е страх да ги използват, защото им се струва ,че са пълни с...

 20.05.2016 22:39
Кредитните карти – как да ги използваме, без да ни използват

Много от вас вече имат кредитни карти. Със сигурност, една голяма част не знаят и ги е страх да ги използват, защото им се струва ,че са пълни с условности и неясноти.  Дали наистина можем да използваме кредитните карти в наша полза, без да бъдем вкарани в някаква машинация, от която да пострадаме. Да, със сигурност...

1. Кредитните карти ви дават възможност да получите спешен заем в брой или да купите нещо в магазина, ако парите ви не ви достигат. Ако имате такава, използвайте тези две възможности, като не забравяте предварително да проверите:

- Имате ли такса при теглене от банкомат и каква е тя?

- Еднаква ли е на различните банкомати/банки? В България и в чужбина?

-  Какъв е срокът за връщане на парите?

- Каква е лихвата ви, ако просрочите?

С помощта на тези данни по-горе, както и с малко занимания с калкулатора, вие лесно ще прецените кое е най-изгодно за вас и как да извлечете максимална полза.

2. Повечето банки имат различни бонус програми, с които привличат клиентите си. Не е изключение и добрият процент cashback, както и преференциалните проценти при различни партньори на банката. С внимателно управление на разходите си, можете да си спестите достатъчно пари, за да покриете всякакви разходи по поддръжка.

3. Защо не плащате своите комунални разходи с кредитната карта? Повечето банки дават възможност за автоматизирани директни преводи, за да платите ток, вода, телефон, парно, интернет, телевизия. Съвсем сериозен бюджет за всяко семейство, представете си, че получите няколко процента cashback за такъв сериозен разход. Не е зле, нали? Да не говорим за спестеното време, което е най-ценното в случая.

4. Ако се нуждате от пари в брой, можете за вземете и бърз кредит. http://burzi-krediti.com/kredit-do-zaplata . Много често условията може да са по-добри от тези на кредитната карта, като компаниите за бързи кредити често изискват по-малко формалности и данни за потребителя, както са и доста по-малко изискващи по отношение на доходи, трудова заетост. Да, нещо важно, кредитната карта не е възможна за всеки. Банките имат своите твърди изисквания.

5. Нещо интересно, което повечето хора не знаят. Главните оператори на кредитни карти предлагат и различни бонуси, в зависимост от нивото на картата или от условията, при които тя е сключена.  Говорим за застраховка на покупките, здравни застраховки, приоритетни условия на обслужване, предимства при издаване на самолетни билети. Не е нахалство да използвате това, което ви се полага, нали?

В крайна сметка, кредитните карти са един страхотен банков инструмент, който може да ви свърши много добра работа, стига да знаете какво управлявате, как искате да се случат нещата и какво ще ви струва това. Не изпускайте кормилото!

http://burzi-krediti.com/

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери клиенти | банки | кредитна карта

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори