Къде е розовият паркинг?

Кой е дискриминиран- жените или мъжете?

 19.10.2018 07:42
Къде е розовият паркинг?

Китайски търговски център е автор на розовата идея паркингът и то само за жени да е в този бонбонен цвят. Освен това той е с 30 см. по-широк от местата, на които паркират мъжете. Мениджмънтът на китайския MALL забелязали, че жените трудно наместват автомобила си на определените места, губят време и се изнервят. И решили проблема.

Това решение предизвикало обида у една китайка, която се почувствала дискриминирана. Китай официално признава равенството между половете, което е в основата на комунистическия режим. Някога самият Мао Дзедун  казва, че „жените крепят половината небе“. Все пак, консервативните схващания още са дълбоко вкоренени в китайското общество. Мнозина мъже смятат, че жените нямат място зад волана, тъй като не само не умеят да паркират, но и представляват истинска заплаха за движението.

Тази „розова“ инициатива среща възмущение и у някои мъже. Те твърдят, че жените са по-привилегировани, по-защитени и всеки спор се решава предимно в тяхна полза. Но пък идеята толкова много се харесва, че прескача границата на Китай и се ползва вече в Южна Корея, Малайзия, Кувейт.

Снимка: ljubopitno.com

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери паркинг | жените | mall

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори