Летище Бургас посрещна пътник № 1 000 000

Бекер, съпругът ѝ и малката им дъщеря бяха изненадани от тържествената церемония по посрещането им, водния салют и подаръците, които получиха.

 02.08.2023 15:03
Летище Бургас посрещна пътник № 1 000 000

Ивон Бекер от Германия е едномилионният пътник за сезон 2023 на Летище Бургас. Тя пристигна тази сутрин със семейството си с полет от Берлин и беше посрещната от директора на летището Георги Чипилски, изпълнителния директор на фирмата концесионер "Фрапорт България" Франк Кванте и кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Бекер, съпругът ѝ и малката им дъщеря бяха изненадани от тържествената церемония по посрещането им, водния салют и подаръците, които получиха.

За почивката си в България те са избрали град Обзор. Заедно с Чипилски и Кванте, те разрязаха специално приготвена за повода многоетажна торта. "Имаме добър сезон с по-голям трафик в сравнение с миналата година.

Очакваме ръст около 10 на сто за сезона. Няма особени размествания в традиционните за страната ни пазари. И тази година най-добре се представят Полша, Великобритания, Чехия, Израел и Словакия. Полският пазар към момента отбелязва ръст от 10 на сто спрямо нивата от 2022 година. Той е и над нивата от 2019 година с до 16 на сто.

Очаквахме повече полети от Германия, но въпреки това можем да се похвалим с ръст на трафика. Имахме повече предварителни заявки, сезонът започна добре, но имаше известни затруднения, но така или иначе за периода януари - юли имаме ръст в броя на пътниците от 13 на сто", каза Георги Чипилски. 

По думите му се очаква до 40 на сто ръст в полетите през месеците септември и октомври. "Работи се активно по привличането на полети и извън летния туристически сезон на бургаското летище.

Източник и снимка: БТА


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | сезон | Бургас | ръст | Чипилски

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори