Мистериозни тътени стреснаха Ню Джърси

Серия от странни звуци са огласили небето над Ню Джърси. Тътените са чути вчера следобед (28 Януари) в южния район на Ню Джърси. Страните звуците са ...

 29.01.2016 13:29
Мистериозни тътени стреснаха Ню Джърси

Серия от странни звуци са огласили небето над Ню Джърси. Тътените са чути вчера следобед (28 Януари) в южния район на Ню Джърси. Страните звуците са се чували по цялото протежение на източното крайбрежие на Лонг Айлънд, съобщават американски геолози. Учените дори са успели да запишат звукът.

Първият странен тътен е записан в 13:24 местно време, на около 3 км. североизточно от Хаммонтон, Ню Джърси  и 60 км. на юг от Трентън, Ню Джърси. В следващия час и половина апаратите са отчели серия от странни звуци. Говорител на Американската сеизмологична служба заяви пред информационните агенции, че учени не разполагат с никаква друга информация. Геолозите обясняват страните тътените с явлението "звукова вълна при земетресение". Трусове в района не са отчетени.

Причината за страните звуци в небето над Ню Джърси остава мистерия. Властите отхвърлиха предположението, че страните тътени идват от изпитания на ракети на НАСА. Космическата агенция потвърди, че в района не са извършвани полети и изпитания на космически апарати.

ABC News съобщава, че Федералната авиационна администрация на САЩ и НОРАД са потвърдили, че не е имал прелитащи самолети в района и полети не са извършвани.

Геолозите остават убедени, че звукът се дължи на сеизмичните вълни, а не на земетресение. "Земетресенията  се движат по повърхността със скорост 3,048 метра в секунда. Тази висока скорост предизвиква тътен" обясняват учените. Записите на звукови вълни от Ню Джърси показват, че страните звуци са се движили със скорост, която е по-бърза от скоростта на звука.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери САЩ | звуци | Ню Джърси | мистерия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори